Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

«Βρισκόμαστε μπροστά στο τελικό εμπόδιο. `Η θα αντιμετωπίσουμε το (Κυπριακό) πρόβλημα σε ομοσπονδιακό πλαίσιο μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες ή οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να προσπαθήσουν νέες μεθόδους για να το λύσουν». Αυτά δήλωσε προχτές ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, στο φόντο της έναρξης νέου γύρου εντατικών διαβουλεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί νέα επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα Κατεχόμενα, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Ακιντζί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν, συζητώντας «λεπτομερώς» για το Κυπριακό στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την πιθανότητα μιας «πενταμερούς συνάντησης» (Κύπρος, ψευδοκράτος, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβρη, στο περιθώριο της ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ και με επίκεντρο το καθεστώς των «εγγυήσεων».

Στο μεταξύ, ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του ανέφερε ότι αν αξιοποιηθεί η συγκυρία της παρουσίας Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας και το ενδιαφέρον της Τουρκίας για το φυσικό πλούτο της Μέσης Ανατολής, μπορεί να βρεθεί «λύση» αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ