Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ
Επίθεση καμικάζι στην κινεζική πρεσβεία

ΜΠΙΣΚΕΚ.--

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε χτες το πρωί στην πρεσβεία της Κίνας στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ. Οπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζενίς Ραζάκοφ, ο καμικάζι με ένα ημιφορτηγό με εκρηκτικά παραβίασε την πύλη και την περίφραξη της πρεσβείας και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ από την έκρηξη που προκλήθηκε τραυματίστηκαν τρεις Κιργίζιοι υπάλληλοι της ασφάλειας του κτιρίου, οι οποίοι και νοσηλεύονται.

Μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Κίνας και της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά, απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές του Κιργιστάν, που ξεκινούν έρευνα για το περιστατικό, ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη χώρα, χωρίς όμως προς το παρόν να κάνουν λόγο για ενέργεια τζιχαντιστών.

Την επίθεση στην πρεσβεία καταδίκασε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και κάλεσε τις αρχές του Κιργιστάν να «διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Χούα Τσουνγίνγκ στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο. Σημείωσε, επίσης, ότι έως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το συμβάν.

Να θυμίσουμε ότι στην Κίνα έχουν γίνει κατά καιρούς επιθέσεις που έχουν αποδοθεί στην κινεζική μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, που έχουν σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις.

Επίσης, οι αρχές του Κιργιστάν έχουν υπολογίσει ότι 500 Κιργίζιοι πολεμούν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ