Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η παράσταση «Επτά επί Θήβας» περιοδεύει στην Αττική

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά από την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, έρχεται από αύριο 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτέμβρη σε θέατρα της Αττικής. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, πριν από την επιστροφή στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12 Σεπτέμβρη.

Πιο αναλυτικά, η παράσταση θα ανέβει αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Aισχύλεια 2016», την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων», την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια και την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στο Αλσος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών 2016.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μια νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Η υπόθεση του έργου:

Το θέμα των «Επτά επί Θήβας» είναι η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα. Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε το θρόνο στους δύο γιους του, τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη. Εκείνοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Ωστόσο, όταν ήρθε η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Αυτό προκάλεσε την οργή του Πολυνείκη, ο οποίος συμμάχησε με τον βασιλιά του Αργους Αδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από καθένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης. Ο Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη...

Συντελεστές: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικά - κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφία - κίνηση: Εντι Λάμε, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Διανομή: Ετεοκλής: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Πολυνείκης: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Αγγελος: Γιώργος Καύκας, Κήρυκας: Αλέξανδρος Τσακίρης, Αντιγόνη: Νάντια Κοντογεώργη, Ισμήνη: Ιώβη Φραγκάτου.

Χορός: Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org