Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Αριστοφανιάδα» στην Πάτρα

Η «Αριστοφανιάδα», η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, «κάνει στάση» αυτή τη φορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στις 9.30 το βράδυ, ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη βασισμένο σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.

«Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Αδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του Κάτω Κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και ...το πανηγύρι αρχίζει.

Εργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!».

Συντελεστές: Δραματουργική επεξεργασία - σύνθεση κείμενων: Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός, Σκηνοθεσία - μουσική: Κώστας Γάκης, Sound Designer - Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου, Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκκορού, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Βοηθός σκηνοθέτη: Ιρις Κανδρή.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org