Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Μεγάλες ασκήσεις πυροβολικού

ΣΕΟΥΛ.--

Ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας, σε μικρή απόσταση από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη μεθόριο της Νότιας και της ΛΔ Κορέας, πραγματοποιούν από χτες νοτιοκορεατικά στρατεύματα, περίπου ένα χρόνο μετά από σοβαρό μεθοριακό επεισόδιο που ξαναφούντωσε την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων YONHAP, στην άσκηση συμμετέχουν 49 τάγματα πυροβολικού με τη χρήση πραγματικών πυρών, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν ως αποστολή την εκτίμηση πληγμάτων στην πλευρά του αντιπάλου σε πραγματικό χρόνο. Ο συνταγματάρχης Λι Μπανγκ-Χγιουνγκ προσπάθησε να δικαιολογήσει τις προκλητικές ασκήσεις του πυροβολικού κοντά στη μεθόριο με τη ΛΔ Κορέας ισχυριζόμενος πως έχουν τάχα αποτρεπτικό σκοπό. «Αν προκληθούμε ξανά, θα χτυπήσουμε τόσο σκληρά το Βορρά που δεν θα μπορέσει να συνέλθει ξανά», δήλωσε...

Η άσκηση θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους που πραγματοποιείται από το πυροβολικό της Ν. Κορέας και γίνεται ένα χρόνο μετά το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε πέρσι στις 4 Αυγούστου, κατά τη ρίψη πυρών του βορειοκορεατικού στρατού στο νοτιοκορεατικό έδαφος, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό δύο Νοτιοκορεατών στρατιωτών. Η ρίψη πυρών πυροβολικού από τη μεριά της ΛΔ Κορέας σημειώθηκε τότε, έπειτα από μέρες προπαγανδιστικής εκστρατείας του νοτιοκορεατικού στρατού και Νοτιοκορεατών εθνικιστών, με τη χρήση τεράστιων ηχείων που μετέδιδαν μηνύματα μίσους και συνθήματα υπέρ της ανατροπής των βορειοκορεατικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ