Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΠΑΤΡΑΣ
Σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα

«Να παλέψουμε μαζί ενάντια στο νέο νόμο για τα Εργασιακά το Σεπτέμβρη. Να αντεπιτεθούμε για την υπογραφή ΣΣΕ, διεκδικώντας επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, σταθερή εργασία, να καταγγείλουμε όλοι μαζί τα συμφέροντα και τις δυνάμεις που οδηγούν το λαό μας στη φτώχεια και την ακραία εκμετάλλευση. Εκεί να δούμε τι θα κάνουν αυτές οι δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμαχήσατε μαζί τους ενάντια στο ταξικό ρεύμα που φαίνεται θεωρείτε το βασικό αντίπαλό σας». Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», που είναι πρώτη δύναμη στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, απευθυνόμενη στις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ), οι οποίες ξαφνικά θυμήθηκαν ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβλήματα ενώ την ίδια ώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία του Συλλόγου.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, «ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ενώθηκαν για να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με πρόσχημα τη δήθεν δυσλειτουργία του και τις απολύσεις με λήξη σύμβασης 8μηνιτών. Κατακαλόκαιρα λοιπόν (...) οι κυβερνητικές και η "αντικυβερνητική" παράταξη ΠΑΣΚΕ ζητούν καταστατική συνεδρίαση επικαλούμενες ανύπαρκτο θέμα, "τη δυσλειτουργία του ΔΣ" και το θέμα των 8μηνιτών. Και λέμε ανύπαρκτο γιατί, σύμφωνα με το καταστατικό, για να υπάρχει δυσλειτουργία πρέπει να μη συνεδριάζει το ΔΣ και να μην υλοποιούνται αποφάσεις. Ομως, οι συνεδριάσεις γίνονται και πιο συχνά από το κανονικό και υλοποιούνται οι αποφάσεις του ΔΣ. Ενώ για τους 8μηνίτες το όψιμο ενδιαφέρον τους για τα δικαιώματα και την εργασία δείχνει "ότι το χρησιμοποιούν σαν θέμα, ότι αλλού πάνε τη βαλίτσα οι δυνάμεις αυτές" που τους πέταγαν έξω από τα σωματεία, που τους θεωρούσαν πάντα β' κατηγορίας εργαζόμενους και σήμερα ...ενδιαφέρονται!».

Η ΔΑΣ για το θέμα των 8μηνιτών σημειώνει: «Φυσικά συμφωνούμε να υπάρξει απόφαση και για τους 8μηνίτες στη βάση της θέσης για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όπως σταθερά παλεύει το ταξικό κίνημα τόσα χρόνια, που όμως απαιτεί πάλη ενάντια στην πολιτική των απολύσεων της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ