Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΕΓΕΑΣ - ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
Διεκδικούν αποζημιώσεις και μέτρα προστασίας

Νέο πλήγμα για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους της Τεγέας και της Μαντίνειας αποτέλεσαν τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της Αρκαδίας. Η έντονη χαλαζόπτωση και ο δυνατός άνεμος προκάλεσαν ζημιές, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν σε αυτές που προκάλεσε ο παγετός του Μάη και οι πλημμύρες περίπου δύο μήνες πριν. Οπως υπενθυμίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας, μετά τις ζημιές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε κηρύξει την περιοχή σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», χωρίς όμως να πάρει κανένα μέτρο για τους αγρότες. Στην ανακοίνωσή του περιγράφει την κοροϊδία σε βάρος των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων ως εξής: «Μια ''κατάσταση εκτάκτου ανάγκης'' που παραμένει στα χαρτιά καθώς δεν έχει ενημερωθεί κανένας αρμόδιος φορέας για να λάβει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, όπως αυτά που προβλέπει η έκτακτη ανάγκη (ΟΓΑ, ΔΕΗ, κ.λπ.). Δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παίζουν με το μπαλάκι των ευθυνών πετώντας το ο ένας στον άλλον. Γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης επικοινωνιακής καταιγίδας από κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση τις πρώτες μέρες και ακούσαμε πολλές υποσχέσεις. Σήμερα, δύο μήνες μετά, δεν έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η καταγραφή των ζημιών».

Ο Σύλλογος καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να οργανωθούν και να διεκδικήσουν:

  • Καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  • Απαλλαγή, όπως προβλέπει η «έκτακτη ανάγκη», από πληρωμές δημοτικών τελών, ΔΕΗ, δανείων, φόρων, εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία κ.τ.λ. Καμία κατάσχεση σε σπίτια, χωράφια και τραπεζικούς λογαριασμούς για τουλάχιστον μέχρι τη νέα σοδειά.
  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους πληγέντες.
  • Να παρθούν μέτρα προστασίας. Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει μόνιμα πλέον και είναι απαραίτητο να προστατευτούν περιουσίες και άνθρωποι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν την πάλη για μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, για να μείνουν στον τόπο τους(2023-09-20 00:00:00.0)
Αφού πνίγηκε το βιος τους, τώρα αγωνιούν για το αν θα παραμείνουν στη γη τους(2023-09-16 00:00:00.0)
Να στηριχθούν οι πλημμυροπαθείς της Σητείας(2022-10-25 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στην Καρδίτσα(2018-05-08 00:00:00.0)
Επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες(2018-03-02 00:00:00.0)
Περιοδείες στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τις πυρκαγιές(2007-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ