Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες

Επιδεικνύοντας αρνητική στάση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, Μιχάλης Μπαγιώτης, δεν δέχτηκε να αναγνωστεί, να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» και των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Φαρκαδόνας, το οποίο αναφερόταν στις πρόσφατες πλημμύρες που «έπνιξαν» αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

«Με τη στάση του αυτή», επισημαίνει σε ανακοίνωση - καταγγελία η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Φαρκαδόνας,«θέλησε να κρύψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και των προηγούμενων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΕ, όπως και των κυβερνήσεων, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων, που παρά την τραγικότητα που βιώνουμε κάθε χρόνο, δεν έχουν πάρει ούτε το ελάχιστο μέτρο προστασίας, δεν έχουν κάνει ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο».

Το υπόμνημα που κατέθεσε, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/2/2018, ο Αποστόλης Θωμόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Φαρκαδόνας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, αναφέρεται στη σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και των τοπικών Αγροτικών Συλλόγων, την Κυριακή 25/2, στο χωριό Κεραμίδι Τρικάλων, στην οποία έγινε συζήτηση για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που έγιναν στο νομό Τρικάλων και ιδιαίτερα στον κάμπο της Φαρκαδόνας, όπου πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα με φυτικές καλλιέργειες (κυρίως σιτηρά).

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι για τις καταστροφές φταίει και η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών - εγγειοβελτιωτικών - αποστραγγιστικών και άλλων έργων από την πλευρά του κράτους, της Περιφέρειας και των δήμων στον κάμπο της Φαρκαδόνας και γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλία, όπου κάθε φορά μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούνται πλημμύρες στην περιοχή από την υπερχείλιση του Πηνειού και των παραποτάμων του, οι οποίοι δέχονται όλα τα νερά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν:

-- Να γίνει άμεσα από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν αποζημιώσεις στο 100%.

-- Να υπάρξει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς.

-- Να παγώσουν υποχρεώσεις των πληγέντων προς Δημόσιο, τράπεζες, ΟΓΑ, να εξαιρεθούν από χαράτσια, όπως ΕΝΦΙΑ, υποχρεώσεις προς το δήμο, δημοτικά τέλη κ.λπ.

-- Στην περίπτωση πλημμυρών και καταστροφών των καλλιεργειών, που είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Φαρκαδόνα, έως ότου εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα να δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς για το μέγεθος της ζημιάς.

-- Να υπάρξει σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών - εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες αλλά και τη λειψυδρία, αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα. Να δεσμευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των απαραίτητων μελετών και εκτέλεσης των έργων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες των Τρικάλων(2016-03-17 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία(2015-02-04 00:00:00.0)
Πλημμύρες ξανά στη Φαρκαδόνα(2010-06-08 00:00:00.0)
Πότε «καίγεται», πότε «πνίγεται»!(2002-07-07 00:00:00.0)
Ζημιές από πλημμύρες σε πολλές καλλιέργειες(1998-05-12 00:00:00.0)
Μεγάλες πλημμύρες και στη Θεσσαλία(1997-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ