Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Από τη συγκέντρωση και την πορεία στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη συγκέντρωση και την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Ενάντια στην πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά του σχέδια, κινητοποιήθηκαν χτες εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Από τη μαχητική συγκέντρωση και την πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, εργαζόμενοι και νεολαία, έστειλαν μήνυμα καταδίκης της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού και συνάμα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συγκέντρωση, στο Αγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Πασχάλης Κυπαρίσσης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Τιμούμε τ' αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού με ένταση του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Η μόνη δύναμη, που είναι ικανή να το κάνει αυτό, είναι οι ίδιοι οι λαοί, η αλληλεγγύη τους, η κοινή τους δράση και αγώνας.

Καλούμε το λαό μας, την εργατική τάξη και τη νεολαία σε ξεσηκωμό. Αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, δεν εξανθρωπίζεται. Ενάντια στους πολέμους των ιμπεριαλιστών όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να υψώσουν τη δική τους σημαία! Σημαία, που θα γράφει: «Οχι στη σύγχρονη σκλαβιά!». Για την κατάργηση του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Για τη δημιουργία του νέου κόσμου της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης».


MotionTeam

Με τη μαχητική πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο, οι διαδηλωτές, σάλπισαν ξεσηκωμό διαδηλώνοντας, «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Οχι στην επέμβαση σε Ιράν - Συρία, καμία συμμετοχή στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Απαίτησαν να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, να φύγει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR από τη Θεσσαλονίκη και από τη χώρα μας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα, το περασμένο Σάββατο, η εκδήλωση της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, για τα θύματα του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην Παραλία της Καβάλας, έγινε απαγγελία ποιημάτων, προβολή βίντεο, ενώ λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαζικές συγκεντρώσεις η καταδίκη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων(2020-08-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι(2017-08-03 00:00:00.0)
Στις 7 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(2014-08-01 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το φιλειρηνικό ραντεβού(1999-08-06 00:00:00.0)
Δεν επιτρέπεται να λησμονήσουμε(1997-08-08 00:00:00.0)
Φιλειρηνική εκδήλωση στην Ακρόπολη(1997-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ