Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξέπλυμα

«Σκοινί - κορδόνι» το έχει πάρει η κυβέρνηση να προσφέρει στα μουλωχτά στους επιχειρηματικούς ομίλους - πέρα από τα προνόμια, τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές τσακίζοντας το λαό - και ...διάφορα έξτρα δωράκια με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, για να μην παίρνουν και πολλοί χαμπάρι, υπογεγραμμένες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία τέτοια τροπολογία εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο που εξασφάλιζε ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προς τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρ. Μηταφίδης και Κ. Μορφίδης κατέθεσαν τροπολογία, που προέβλεπε ως ...κερασάκι και το «ξέπλυμα» παραβάσεων τελωνειακού χαρακτήρα... Και τέτοιες παραβάσεις, σίγουρα δεν αφορούν εργατικά - λαϊκά στρώματα. Μάλιστα, η τροπολογία κατατέθηκε μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση, με την οποία «έκλεισαν» συνολικά οι εργασίες της Βουλής για τις θερινές διακοπές!

Η τροπολογία, που αρχικά έγινε δεκτή από τους αρμόδιους υπουργούς, τελικά αποσύρθηκε, όμως προσωρινά κάτω από τις αντιδράσεις. Ο υπουργός Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, έκανε καθαρό ότι θα επανέλθει αλλά «με περισσότερα επιχειρήματα για να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ