Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τροπολογίες του ΚΚΕ

Με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων, ακόμα και των πιο μικρών, που αφορούν τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, χτες το ΚΚΕ κατέθεσε δύο ακόμα τροπολογίες, οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις.

Με την πρώτη τροπολογία, επιδιώκεται να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν σε βάρος των σπουδαστών, από τη συγχώνευση του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας με αυτό της Χαλκίδας. Η νέα σχολή που προέκυψε έχει έδρα τη Χαλκίδα. Ωστόσο, οι σπουδαστές που χρωστούν θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας, το οποίο έχει συγχωνευθεί και κλείνει, αναγκάζονται να παρακολουθούν τα εναπομείναντα μαθήματα στη Λαμία, παρά το γεγονός ότι, λόγω της συγχώνευσης, έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Πρόκειται για κατάσταση που επιβαρύνει οικονομικά και σε χρόνο τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Η τροπολογία προβλέπει οι σπουδαστές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους «στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, όπως προέκυψε μετά την εν λόγω συγχώνευση».

Η δεύτερη τροπολογία αφορά τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου του ΟΣΚ, ο οποίος μετατράπηκε σε εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Επειδή το άρθρο 66 του νόμου 4369/2016 άφησε «εκτός» από την ένταξή τους στη νέα εταιρεία αυτούς τους εργαζόμενους, προβλέπεται η επέκταση της ισχύος του άρθρου αυτού για «το σύνολο των προσληφθέντων δυνάμει των με αριθμό 2300/7878/2007 και 2300/26405/2008 Προκηρύξεων, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης ή απόφασης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ