Σάββατο 16 Ιούλη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μη γίνουν απολύσεις συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Να μη γίνουν απολύσεις συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Σάκης Βαρδαλής, Χρήστος Κατσώτης και Σταύρος Τάσσος, που υπογράφουν την Ερώτηση, σημειώνουν αναλυτικά:

«Η εγκύκλιος ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/205526/20672/18616/14941, που εκδόθηκε στις 22 Ιουνίου 2016 από τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, έχει ανοίξει το δρόμο για απολύσεις δεκάδων συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα, με αυτή την εγκύκλιο ζητείται από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ να μην προσλαμβάνουν κανέναν εργαζόμενο που έχει συμπληρώσει συνολικά 24 μήνες εργασίας στην ίδια ειδικότητα, εκτός ΕΣΠΑ, και ειδικότερα για τους αρχαιοφύλακες - μη απόφοιτους ΙΕΚ Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί σε εργαζόμενους ότι θα καταγγελθεί η σύμβασή τους και θα απολυθούν, όπως για παράδειγμα στην Εφορεία Ηρακλείου. Για επιστημονικό προσωπικό, ειδικευμένους εργατοτεχνίτες και αρχαιοφύλακες απόφοιτους ΙΕΚ, ο περιορισμός είναι στους 60 μήνες.

Με αυτά τα δεδομένα, οι εποχιακά εργαζόμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε όλες τις ειδικότητες στο ΥΠΠΟΑ, έχουν ημερομηνία λήξης. Πρόκειται για εξειδικευμένους πτυχιούχους (π.χ. αρχαιολόγοι, συντηρητές, αρχαιοφύλακες ΙΕΚ, μηχανικοί κ.λπ.) αλλά και υψηλά ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό (αρχαιοφύλακες, τεχνίτες, συντηρητές, κ.λπ.) οι οποίοι δικαιούνται να εργαστούν από 2 έως 5 χρόνια στην ειδικότητά τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε:

  • Να μην απολυθεί κανένας εποχιακά εργαζόμενος.
  • Να καταργηθεί κάθε περιορισμός (24μηνο και 60μηνο) στην εργασία συμβασιούχων κάθε ειδικότητας στο ΥΠΠΟΑ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ