Πέμπτη 14 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη νέα υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών

Αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ώστε να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση στη χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή, 15 Ιούλη, στις 12 το μεσημέρι, το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας.

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους συναδέλφους στους παιδικούς σταθμούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τις Λαϊκές Επιτροπές να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή του, «απέναντι σε αυτή την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική θα πρέπει να αντιδράσουμε. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στη νέα υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών που επιχειρείται από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την εξυπηρέτηση πολιτικών διάλυσης των δημόσιων και κοινωνικών δομών προς όφελος του κεφαλαίου, προχωρά στη μείωση της χρηματοδότησης μέσα από το ΕΣΠΑ με αλλαγές και στον τρόπο χρηματοδότησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει και ουσιαστικά να ενισχύσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των δημοτικών παιδικών σταθμών».

Και συγκεκριμένα:

  • Το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα είναι και φέτος μειωμένο κατά 5%. Αυτό θα σημάνει ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένες. Να θυμίσουμε ότι η περσινή μείωση κατά 5%, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός σταθμών 45.000 παιδιά.
  • Η αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης (θα δίνεται υπό τη μορφή των voucher απευθείας στους γονείς και όχι στις δομές) θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των γονιών να στραφεί στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών, δρομολογεί πολιτικές ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, σε απολύσεις και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.
  • Το προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα ουσιαστικά βρίσκεται «στον αέρα», αφού η επαναπρόσληψή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αιτήσεις των παιδιών.
  • Τα παιδιά αυτά που θα δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν θα ξεκινήσουν την 1η του Σεπτέμβρη, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά πολύ αργότερα, λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος, όπως μας επισήμανε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.
  • Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι και σήμερα και που όριζε ότι μια δομή θα μπορούσε να καλύψει τις θέσεις της μέχρι 70% μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτός ο περιορισμός αίρεται και πλέον μια δομή θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των παιδιών έως και το 100%. Αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών αλλά και των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων να μείνουν εκτός.

Το Συνδικάτο διεκδικεί:

  • Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών
  • Αποκλειστικά δημόσιους, δωρεάν ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση όλων των τροφείων
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Επίσης, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους σε σύσκεψη, στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών (Φωκαίας 26), την Τρίτη 19 Ιούλη και ώρα 7 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ