Σάββατο 2 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκθεση με φωτογραφικό και πολεμικό υλικό της εποχής

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κεντρίζει η έκθεση που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για τη στρατιωτική κι επιχειρησιακή δράση του ΔΣΕ στο Βίτσι στην περιοχή που φιλοξενεί την κατασκήνωση. Παράλληλα, αναδεικνύονται πλευρές από το έργο της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης που είχε την έδρα της κι αυτή στην ίδια περιοχή, στο χωριό Πύλη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ειδικότερα η συμμετοχή της νεολαίας στον ΔΣΕ, η ιδεολογικοπολιτική δουλειά στον ΔΣΕ, η συμμετοχή των γυναικών, η Σχολή Αξιωματικών, καθώς και τρεις μεγάλες πολεμικές στιγμές: Ο μεγάλος ελιγμός από τον Γράμμο στο Βίτσι, η μάχη στο Μάλι Μάδι όπου νίκησε ο λαϊκός στρατός, η μάχη της Φλώρινας.

Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφικού υλικού λειτουργεί και έκθεση με πολεμικό υλικό του ΔΣΕ που συλλέχθηκε από εξορμήσεις μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τις τελευταίες μέρες στους γύρω από την κατασκήνωση ορεινούς όγκους. Στην έκθεση πολεμικού υλικού ανάμεσα σε άλλα υπάρχουν τμήματα από πολυβόλα και άλλα όπλα του ΔΣΕ (όλμοι, πυροσωλήνες από «πάντζερ φάουστ» κ.ά.), καθώς και τμήμα από τον κινητήρα αεροπλάνου που είχε καταρρίψει ο ΔΣΕ.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ