Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Στην υπηρεσία του κυβερνητικού σχεδίου

Δρώντας σχεδόν στη διατεταγμένη υπηρεσία της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, συνεχίζει να προσπαθεί να ανακατεύει το ΚΚΕ στα παζάρια της κυβέρνησης με τα άλλα αστικά κόμματα σε σχέση με τον εκλογικό νόμο, ενώ είναι γνωστή η θέση του Κόμματος ότι ψηφίζει μόνο την απλή αναλογική, χωρίς πλαφόν και άλλα τερτίπια.

Συγκεκριμένα, ο Β. Λεβέντης εκτίμησε πως θα βρεθούν οι 200 ψήφοι που χρειάζονται στη Βουλή για να ψηφιστεί το κυβερνητικό σχέδιο, λέγοντας π.χ. πως «ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν την απλή αναλογική. Το μισό Ποτάμι επίσης θα ψηφίσει».

Εσπευσε, δε, να κάνει ...έκκληση στο ΚΚΕ και προσωπικά στον ΓΓ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, λέγοντας: «Παρακαλώ τον κ. Κουτσούμπα και το ΚΚΕ να μην επιμείνουν στην κατάργηση του ορίου του 3%. Και εγώ δεν θα το ήθελα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως συντρέχουν εθνικοί λόγοι. Η Τουρκία θα μπορούσε μέσω κόμματος να μπει στη Βουλή και να αναμιχθεί στα εσωτερικά μας».

Συνέχισε, δηλαδή, να επαναλαμβάνει επιχειρήματα που δεν ευσταθούν και που ανοίγουν μια επικίνδυνη συζήτηση σχετικά με το χαρακτήρα της μουσουλμανικής μειονότητας - αναγνωρίζοντάς την εμμέσως ως εθνική και όχι θρησκευτική - και που προβάλλονται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την άρνηση της κυβέρνησης να καταργήσει το απαράδεκτο πλαφόν εισόδου στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ