Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Θανάση Κοτζαμπασάκη

Με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, πλήθος συγγενών, συντρόφων, φίλων και συναδέλφων του αποχαιρέτησαν χτες τον σ. Θανάση Κοτζαμπασάκη, που «έφυγε» αιφνίδια από τη ζωή, σε ηλικία 39 ετών.

Στο νεκροταφείο της Ν. Φιλαδέλφειας το «παρών» για το τελευταίο «αντίο» στο μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, σε θέσεις τιμητικής φρουράς στο πλευρό του τυλιγμένου με τη σημαία του ΚΚΕ σ. Θανάση εναλλάσσονταν στελέχη του Κόμματος, της ΚΝΕ, καθώς και συνάδελφοί του συνδικαλιστές, ενώ στεφάνια κατέθεσαν η ΚΕ του ΚΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ, Οργανώσεις του Κόμματος και συνδικάτα.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟ Αττικής μίλησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ. Αναφέρθηκε στην κομματική διαδρομή του σ. Θ. Κοτζαμπασάκη, υπογραμμίζοντας τη σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια, την πίστη και αφοσίωσή του στους στόχους του Κόμματος, χαρακτηριστικά που αποτελούν παράδειγμα για όλους, ειδικά τους νεότερους συντρόφους. Το κενό που αφήνει «υποσχόμαστε ότι με πείσμα και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε, ειδικά στις σημερινές δύσκολες για τους εργαζόμενους συνθήκες», ανέφερε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, μεταφέροντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένειά του.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σ. Θανάση
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σ. Θανάση
Ο Γιώργος Τάτσης, εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΟΠ Αττικής, αποχαιρετώντας τον σ. Θανάση, υπογράμμισε ότι στο πρόσωπό του τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης θα βλέπουν έναν ακούραστο μαχητή για τα ιδανικά του ΚΚΕ και το δίκιο της εργατικής τάξης.

Εκ μέρους των συναδέλφων του, το τελευταίο «αντίο» απηύθυνε ο Παναγιώτης Κάτσαρης, πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», δίνοντας ραντεβού στους δρόμους του αγώνα, αφού «του Θανάση δεν του έπρεπαν μοιρολόγια...».

Ο Θ. Κοτζαμπασάκης, που «έφυγε» τόσο ξαφνικά, ήταν παιδί οικογένειας βιοπαλαιστών και γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Από το 1996 σπούδασε στο ΤΕΙ Λάρισας και το 2001 πήρε το πτυχίο του τεχνολόγου Γεωπονίας.

Με την έναρξη των σπουδών του στο ΤΕΙ, το 1996, έγινε μέλος της ΚΝΕ και στα επόμενα χρόνια δουλεύοντας δραστήρια αναδεικνύεται σε στέλεχος της Οργάνωσης, ενώ μέλος του Κόμματος έγινε το 2001.

Για να επιβιώσει έκανε διάφορες δουλειές: Στην οικοδομή, οδηγός, εργαζόμενος σε αποθήκη, μεταφορές επίπλων, εργαζόμενος σε εργοστάσιο κατασκευής στρωμάτων, ενώ από το 2008 άρχισε να δουλεύει στον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», οργανισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά τις σπουδές του στη Λάρισα και την επιστροφή του στην Αθήνα αναλαμβάνει μια σειρά από κομματικά καθήκοντα και τα τελευταία χρόνια ήταν Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τη Δημόσια Διοίκηση και μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Το 2006 παντρεύτηκε με την σ. Χριστίνα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Αριστέα, τα οποία μπορεί να μην τον χάρηκαν, αλλά πρέπει να είναι περήφανα για εκείνον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ