Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Την έκπληξη η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία, που υποχρέωσε σε ήττα την αδιάφορη βαθμολογικά Ιταλία, παίρνοντας έτσι ως 3η την πρόκριση στους «16», και το Βέλγιο, που εξασφάλισε και τυπικά τη 2η θέση, ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο φινάλε του 5ου ομίλου.

Στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής το Βέλγιο επικράτησε με 1-0 της Σουηδίας αφήνοντας πρόωρα εκτός τους Σκανδιναβούς και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική. Ενα τέρμα του Ναϊγκολάν στο 84', και μάλιστα κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνη τη στιγμή, ήταν αυτό που έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Οι δύο αντίπαλοι ήταν καλύτεροι σε ένα ημίχρονο, με το Βέλγιο να είναι πιο επικίνδυνο στο πρώτο μέρος αλλά να εμφανίζει προβλήματα στο να τελειώσει τις φάσεις. Το σκηνικό άλλαξε στην επανάληψη, με τη Σουηδία, που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση (είτε ως 2η είτε ως 3η), να επιδιώκει τη νίκη ανεβάζοντας την απόδοσή της και πιέζοντας τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, το γκολ - και στο σημείο που μπήκε - άδειασε ψυχολογικά τους Σουηδούς, που μέχρι το φινάλε δεν έκαναν κάτι πιο ουσιαστικό.

Στο άλλο παιχνίδι η Ιρλανδία με χρυσό σκόρερ τον Μπρέιντι στο 85' επικράτησε 1-0 της Ιταλίας που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της και σφράγισε την παρουσία της στους «16» ως μία από τις καλύτερες (4) τρίτες των ομίλων. Το παιχνίδι ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος, με τους Ιρλανδούς πάντως να κυνηγούν περισσότερο το αποτέλεσμα και τελικά να δικαιώνονται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ