Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Mε δύο ντέρμπι η φάση των «16»

Ενα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, και αυτό ανάμεσα στο ιδιαίτερα φιλόδοξο Βέλγιο και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, είναι τα ζευγάρια που δεσπόζουν στη φάση των «16» του Euro όπως προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Ολοι οι αγώνες στο εξής μέχρι και τον τελικό είναι νοκ άουτ.

Στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, Αγγλία και Γερμανία, που προκρίθηκαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, θα κοντραριστούν σε μία από τις πλέον πρόωρες συναντήσεις τους σε διεθνή διοργάνωση, διεκδικώντας την πρόκριση στα προημιτελικά αλλά και να δώσουν απαντήσεις για τη μέχρι τώρα εικόνα τους στη διοργάνωση.

Ντέρμπι αναμένεται και ο δεύτερος πιο ενδιαφέρων αγώνας των «16», Βέλγιο - Πορτογαλία στην Κοπεγχάγη, με τις δύο ομάδες επίσης να έχουν φτάσει ως εδώ μέσα από διαφορετική «διαδρομή».

Κατά τ' άλλα, ξεκάθαρο φαβορί θεωρείται η Γαλλία κόντρα στην Ελβετία, ενώ Ιταλία και Ολλανδία έχουν τον πρώτο λόγο με αντιπάλους Αυστρία και Τσεχία αντίστοιχα. Μάχη αναμένεται ανάμεσα σε Κροατία και Ισπανία, που αμφότερες έδειξαν τις δυνατότητές τους μόλις στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μοιρασμένες, τέλος, μοιάζουν οι πιθανότητες στις αναμετρήσεις Δανία - Ουαλία και Σουηδία - Ουκρανία.

Με άγχος η Γερμανία, ξέσπασε η Ισπανία

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στο 6ο όμιλο, τον πιο ενδιαφέροντα της πρώτης φάσης όπως αποδείχθηκε. Στο Μόναχο η Γερμανία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ουγγαρία, που προηγήθηκε δυο φορές, μέχρι τελικά να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 που της έδωσε τη 2η θέση. Με ίδιο σκορ έληξε και το Γαλλία - Πορτογαλία, δίνοντας την πρόκριση και στις δύο, ως 1η και ως 3η αντίστοιχα.

Στον 5ο όμιλο η Ισπανία νίκησε τη Σλοβακία με το επιβλητικό 5-0, σε ένα ξέσπασμα μετά τις δύο πρώτες μέτριες εμφανίσεις που της έδωσε τη 2η θέση. 1η τερμάτισε η Σουηδία, νικώντας 3-2 την Πολωνία σε έναν δραματικό σε εξέλιξη αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ