«Οι κυβερνώντες θα θερίσουν θύελλες», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΣΕΑΑ Ν. Γελαδάς με αφορμή την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου
Τη συνέχιση του αγώνα για δικαίωση προκειμένου τα πτυχία των προπονητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης να εξασφαλίζουν και την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση προανήγγειλε με δήλωσή του ο Νίκος Γελαδάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Ασκησης (ΠΣΕΑΑ) και κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ ΕΚΠΑ. Αναφέρεται στην πρόσφατη ψήφιση από την κυβέρνηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που ουσιαστικά υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία προπονητών, εξισώνοντάς τα με πιστοποιήσεις σεμιναρίων που διεξάγουν άλλοι φορείς και μάλιστα επί πληρωμή, ενώ προβλέπει και την ίδρυση σχολής προπονητών από τη ΓΓΑ. Διατάξεις που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητας και ιδιαίτερα στις Σχολές Φυσικής Αγωγής.
Οπως τονίζει ο Ν. Γελαδάς ειδικά για το θέμα που αφορά τους πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου των ΣΕΦΑΑ, παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν «ο υφυπουργός Αθλητισμού με προσχηματικά επιχειρήματα εξυπηρέτησε τελικά τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΠΟ, σε βάρος της αξίας των πτυχίων μας και του δικαιώματός μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στη νεολαία και στον Ελληνα πολίτη». Εκανε λόγο επίσης για μεροληπτική στάση του υφυπουργού υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, όπως δείχνουν οι παρεμβάσεις που έγιναν στον νόμο και με τις οποίες δόθηκαν δικαιώματα στην εξάσκηση της προπονητικής για τους πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων της χώρας, ανάλογων με τα πτυχία των ΣΕΦΑΑ, χωρίς αυτές οι διατάξεις να έχουν αναφερθεί στο αρχικό κείμενο.
Και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Διερωτόμαστε, πώς είναι δυνατόν τα αξιολογημένα και πιστοποιημένα από ανεξάρτητη αρχή, όσον αφορά την ποιότητά τους, πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων να είναι ισάξια με πτυχία μη αξιολογημένων και ανεξέλεγκτων ιδιωτικών σχολών; Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι διατάξεις δεν προάγουν την "αριστεία", την οποία πολλοί από τους κυβερνώντες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για αντιπερισπασμό στις αγοραίες πολιτικές τους. Απεναντίας, εν έτει 2021 εισάγουν τον τσαρλατανισμό σε επαγγέλματα άκρως επιστημονικά. Αυτές οι πολιτικές σπέρνουν ανέμους. Σύντομα οι κυβερνώντες θα θερίσουν θύελλες».