Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Εκτακτη Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο»

Την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως)

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στον «Μαρινόπουλο»
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις στον «Μαρινόπουλο»
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από την εργοδοσία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι βομβαρδίζονται αυτές τις μέρες από πληροφορίες για πιθανή ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο «εξυγίανσης» ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές.

Πρόσθετη ανησυχία προκαλούν στους εργαζόμενους η συνεχής έλλειψη βασικών εμπορευμάτων σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, τα άδεια ράφια - η κεντρική αποθήκη είναι άδεια, η έλλειψη αντικειμένου εργασίας - η καθαριότητα και οι επιδιορθώσεις είναι σύνηθες φαινόμενο, οι αναστηλώσεις των άδειων καταστημάτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Σε κοινή ανακοίνωση, τα τέσσερα κλαδικά σωματεία επισημαίνουν ότι «αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, η ομαλή καταβολή των μισθών, τα εργασιακά δικαιώματα και όχι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν στήσει χορό στις πλάτες μας, στο άγχος και την αγωνία μας για το αύριο».

Επισημαίνουν, ακόμα, ότι δεν αποτελεί λύση «να κλείσουν κάποια μαγαζιά, να απολυθούν κάποιοι εργαζόμενοι για να κρατήσουν τη δουλειά τους κάποιοι άλλοι (...) δεν είναι λύση να βάλουν οι εργαζόμενοι πλάτη για άλλη μια φορά, είτε στην πτώχευση είτε στην εξυγίανση. Πείρα πλέον υπάρχει και από αλλά σούπερ μάρκετ, όπως η εταιρεία "Καρυπίδης", που είναι σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 και χρωστάει μισθούς 5 μηνών σε 1.400 εργαζόμενους, ενώ επικαλείται τα χρέη από τον "Μαρινόπουλο" για την κατάσταση που βρίσκεται.

Ούτε αποτελεί λύση να περιμένουμε ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει εξαγοράζοντας την εταιρεία "Μαρινόπουλος" (...) Στην επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης απαντάμε με οργάνωση σε κάθε κατάστημα, με δημιουργία Επιτροπής Αγώνα, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου, τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά, τα σωματεία όσων κλάδων σχετίζονται με τον "Μαρινόπουλο" (Επισιτισμός, Ξενοδοχεία, Τρόφιμα)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασία για νέες κινητοποιήσεις (2016-07-16 00:00:00.0)
Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα απευθύνει η ΔΑΣ (2016-06-24 00:00:00.0)
Απολύσεις και προσπάθεια τρομοκράτησης (2016-02-16 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα στο Εμπόριο (2014-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org