Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επισκέψεις Προέδρων Ισραήλ και Παλαιστίνης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Την πίεση χωρών της ΕΕ, για την οικοδόμηση «εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, αντί της πίεσης για την επανέναρξη της διπλωματικής ειρηνευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της πρόσφατης πρωτοβουλίας της γαλλικής κυβέρνησης, ζήτησε χτες με ομιλία του στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρέουβεν Ρίβλιν.

«Η υποβόσκουσα πίεση για μία μόνιμη λύση είναι ένα χρονικό αποτυχίας εκ προοιμίου που σπρώχνει τις δύο χώρες πιο βαθιά στην απελπισία», υποστήριξε ο Ισραηλινός Πρόεδρος. Δεν απέκλεισε, πάντως, πιθανότητα μιας συνάντησης με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, που έφτασε χτες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία αναμένεται να αναφερθεί στη γαλλική διπλωματική πρωτοβουλία, στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στην πιθανότητα διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας.

Χτες, πάντως, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης στη Ραμάλα ανακοίνωσε πως οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ