Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ανακοίνωση της ΔΑΣ με αφορμή το πρόστιμο του ΣΔΟΕ

Επιβεβαιώθηκε σε β' βαθμό το πρόστιμο ύψους 841.526 ευρώ που επιβλήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ για τη συμμετοχή του ΕΚ σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης, την περίοδο 2008 - 2009, όπου αποκαλύφθηκαν σωρεία παρανομιών και παρατυπιών, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να δεσμευτούν οι λογαριασμοί του ΕΚ.

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στο ΕΚ Φθιώτιδας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εργατικό Κέντρο, που κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό.

Η ΔΑΣ εξαρχής είχε τοποθετηθεί αρνητικά. Είχε καταδικάσει τα σεμινάρια και είχε τονίσει ότι στόχος τους είναι η αλλοτρίωση των συνδικαλιστικών στελεχών και ο εκμαυλισμός της συνείδησης των εργαζομένων. Οτι είναι χρήματα των εργαζομένων, μέρος της απλήρωτης εργασίας τους, της υπεραξίας που παράγουν με τη δουλειά τους. Οτι τα διαχειρίζεται η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, αξιοποιώντας τον πρόθυμο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Γι' αυτό η ΔΑΣ δεν συμμετείχε σε κανένα, ούτε είχε υποδείξει εργαζόμενους για να παρακολουθήσουν τέτοια σεμινάρια. Αντίθετα, είχε καταγγείλει τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τα αποδέχονταν και τα υλοποιούσαν. Τους είχε υπογραμμίσει, μάλιστα, τις πολιτικές και άλλες ευθύνες που αναλάμβαναν απέναντι στην εργατική τάξη, της οποίας τα συμφέροντα - υποτίθεται - υπηρετούσαν. Και για τη συγκεκριμένη στάση της δέχτηκε επίθεση, ειρωνεία, μέχρι και λοιδορία από μέρους τους και από μερίδα εργαζομένων που δεν κατανοούσαν τότε τη θέση της.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα, χρόνια τώρα, λέει το ταξικό κίνημα για το ρόλο αυτών των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με ρουσφέτια και χρηματικές απολαβές, εξασφαλίζουν τους ψηφοφόρους τους, διαμορφώνοντας για λογαριασμό τους ευνοϊκούς συσχετισμούς δύναμης στα συνδικάτα. Παράλληλα, εξασφαλίζουν και τους χειροκροτητές των κομμάτων τους. Μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα ή ταμπέλες στο πέρασμα του χρόνου, όμως ο ρόλος τους παραμένει ο ίδιος.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Να ζωντανέψουν τα συνδικάτα με τη δραστήρια συμμετοχή τους. Να εξουδετερώσουν την παραλυτική δράση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλάζοντας τις πλειοψηφίες. Να κάνουν πράξη την ανάγκη ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ