Τετάρτη 22 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ATHENS LEDRA»
Αυξάνουν την πίεση σε εργοδοσία - κυβέρνηση

Πικετοφορία χτες στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Από τη χτεσινή πικετοφορία
Από τη χτεσινή πικετοφορία
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra», το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα της προγραμματισμένης τριμερούς συνάντησης. Από την πλευρά του υπουργείου, ο γενικός γραμματέας, Ανδρέας Νεφελούδης, απάντησε στο αίτημα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το οποίο «καίει» τους περισσότερους από 200 εργαζόμενους, πως αυτό εξαρτάται από το νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος θα προκύψει από τον πλειστηριασμό.

Μιλώντας εκ μέρους της εταιρείας, ο πληρεξούσιος δικηγόρος δήλωσε προκλητικά πως «δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή» για να πληρωθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ξανά τα αιτήματα για την επίσπευση της καταβολής του επιδόματος επίσχεσης, αποσπώντας την υπόσχεση να δοθεί αυτό μέσα στο μήνα, αλλά και χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής, κατήγγειλε τη στάση κυβέρνησης και υπουργείου, που από τη μια διαλαλούν σε όλους τους τόνους τη «δίκαιη ανάπτυξη» και την «αλλαγή σελίδας» της χώρας και από την άλλη λένε κατάμουτρα στους εργαζόμενους ότι το μεροκάματό τους εξαρτάται από τις προθέσεις και τα σχέδια των επιχειρήσεων.

Τόνισε πως ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, μαζί με την αλληλεγγύη του λαού, είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη δουλειά και τη ζωή τους. Χτες, οι εργαζόμενοι έκαναν πικετοφορία σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, ενημερώνοντας τον κόσμο για τα δίκαια αιτήματά τους, με συνθήματα στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στο μεταξύ, είδη διατροφής παρέδωσε το ΠΑΜΕ την περασμένη Δευτέρα στους εργαζόμενους του «Athens Ledra», κάνοντας πράξη το κάλεσμα της Εκτελεστικής του Γραμματείας για έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης. Η συγκέντρωση υλικών συνεχίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους(2017-09-15 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η συγκέντρωση στο «Athens Ledra»(2017-05-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν μαχητικά με πρόγραμμα αγωνιστικών παρεμβάσεων(2017-02-16 00:00:00.0)
Ανανεώνουν και εμπλουτίζουν το πρόγραμμα δράσης(2017-02-14 00:00:00.0)
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση στις 25 Γενάρη(2017-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ