Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
42o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Το Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις

Σήμερα και αύριο τα φεστιβαλικά διήμερα των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με σύνθημα «Αγώνας - Γνώση - Τόλμη - Αντοχή "Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία (Ναζίμ Χικμέτ)"» το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας, ξεκινάει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 42η χρονιά.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ανακοίνωσε χτες ότι οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα κορυφωθούν στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα το λογότυπο των φετινών εκδηλώσεων (βλέπε φωτ.).

Στο μεταξύ, από σήμερα ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις των Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.

Το Φεστιβάλ των ΑΕΙ γίνεται στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας (στην Ούλοφ Πάλμε) και σήμερα το βράδυ θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Μίλτο Πασχαλίδη. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Αφιέρωμα στον Μπ. Μπρεχτ με τίτλο «Πόλεμος - κρίση - προσφυγιά μέσα από τη γραφίδα του Μπρεχτ». Χορευτική παράσταση από τις ομάδες χορού των Φοιτητικών Συλλόγων Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ και Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ). Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα: BlackBody Radiation, Foul Entity, Altera Vita, Marenostrum, Μορφίνη, το συγκρότημα του συλλόγου της ΦΕΑ. Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι.

Αύριο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο που έχουμε, το πανεπιστήμιο που θέλουμε» με τον Δημήτρη Κοιλάκο, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο, Γ. Γιοκαρίνη, Μ. Φάμελλο και Ν. Ζιώγαλα και άλλες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ των ΤΕΙ γίνεται στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 7 μ.μ. και σήμερα περιλαμβάνουν: Συζήτηση με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", Ανωτατοποιήσεις... Τι θα γίνει επιτέλους με τα ΤΕΙ;», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεατρική παράσταση «Ενα κι ένα κάνουν δυο». Συναυλία με συγκροτήματα σπουδαστών: Παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια από σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, «Γνώριμος Αντίλαλος» (ΑΣΠΑΙΤΕ), «Τριφασικοί» (ΑΣΠΑΙΤΕ), «SempreViva» (ΣΕΥΠ). Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Αύριο θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα δώσουν συναυλία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τον Γιάννη Ζουγανέλη και πολλά σπουδαστικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ