Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παν-γιαννιώτικο συλλαλητήριο στις 23 Ιούνη

Παν-γιαννιώτικο συλλαλητήριο οργανώνει την Πέμπτη 23 Ιούνη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) ενάντια στην ανεργία, στις απολύσεις, στην απλήρωτη δουλειά. Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο. Το ΕΚΙ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά για να αποκρούσουν την επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «η αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν έχει ημερομηνία λήξης (...) Μπορούμε να εμποδίσουμε την επίθεση, να καταφέρουμε περισσότερα, αρκεί εκατοντάδες και χιλιάδες ακόμα να οργανωθούμε στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να αφήσουμε πίσω το φόβο και τη μοιρολατρία. Η εργατιά των Ιωαννίνων τώρα έχει το δικό της μετερίζι. Εχει στα χέρια της πλέον το Εργατικό Κέντρο και μπορεί να γίνει το αποκούμπι κάθε εργατοϋπαλλήλου, άνεργου, συνταξιούχου. Να μετατραπεί στο ορμητήριο αγώνα, σε κέντρο υπεράσπισης, στήριξης και αλληλεγγύης κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

Με άλλη ανακοίνωση, το ΕΚΙ χαιρετίζει «τον αγώνα των σπουδαστών των ΙΕΚ Ιωαννίνων, οι οποίοι με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, σε συντονισμό με τους υπολοίπους σπουδαστές της χώρας και τα ταξικά συνδικάτα, απέσπασαν απόφαση από τον ΟΑΕΔ που αφορά στην αναγνώριση της ιδιότητας του ανέργου σε εκείνους τους σπουδαστές που κατά την εγγραφή τους στα ΙΕΚ ήταν παράλληλα γραμμένοι και στα μητρώα του ΟΑΕΔ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ