Πέμπτη 16 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχει ανάπτυξη που να συμφέρει και τους εργαζόμενους και τα μονοπώλια

Η κυβέρνηση πήρε τα εύσημα από τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους συμμάχους της στην ΕΕ. Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» είναι παλιό και στρωμένο με αντιλαϊκά μέτρα

Eurokinissi

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα φέρει κανένα μέτρο ανακούφισης των εργαζομένων, δε θα λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα. Αναδείχτηκαν οι δύο στρατηγικές που συγκρούονται, η μία, με τις όποιες παραλλαγές, που υπηρετεί το κέρδος, η άλλη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το ζητούμενο για τους εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι να οργανώσουν όσο πιο γρήγορα, όσο πιο αποφασιστικά γίνεται την αντεπίθεσή τους. Με αφετηρία την απαίτηση για άμεση ανάκτηση των μεγάλων απωλειών του λαού την περίοδο της κρίσης, πρέπει και μπορούν να οργανωθούν μαζικοί, μαχητικοί αγώνες σε αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με ριζοσπαστικούς στόχους πάλης, που θα φωτίζουν την ανάγκη αποφασιστικής σύγκρουσης με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Μόνο η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει τις νέες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων, που έρχονται καλυμμένες με το μανδύα μιας δήθεν "δίκαιης ανάπτυξης". Σ' αυτήν την κατεύθυνση, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και μέσα και έξω απ' τη Βουλή θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους το επόμενο διάστημα».


ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ