Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκροτήθηκε προεδρείο στην ΟΕΝΓΕ

Η Αφροδίτη Ρέτζιου, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ, εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εξελέγη ομόφωνα η Αφροδίτη Ρέτζιου, εκλεγμένη με τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (σ.σ. στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Θυμίζουμε ότι η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, είναι: ΔΗΠΑΚ Γιατρών 3 έδρες, «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» (ΕΚΑ) 2 έδρες, ΜΕΤΩΠΟ 2 έδρες, ΔΗΚΝΙ 1 έδρα, ΠΑΣΚΕ 1 έδρα.

Εξ αρχής «η ΔΗΠΑΚ πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο για να εκφραστεί η βούληση των συναδέλφων και η κάθε παράταξη να πάρει τη θέση που της αναλογεί». Οπως ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της, «αυτή η θέση δεν σημαίνει συμφωνία με τις θέσεις των άλλων παρατάξεων, από τις οποίες τη χωρίζει άβυσσος».

Επίσης, εξελέγη κατά πλειοψηφία γενικός γραμματέας ο Πάνος Παπανικολάου, από την παράταξη ΕΚΑ, που δήλωσε ότι «θα ψηφίσει για πρόεδρο τη ΔΗΠΑΚ, για γραμματέα το ΕΚΑ και για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου λευκό». Στο μεταξύ, «οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να βάλουν υποψηφιότητα για τις θέσεις του προεδρείου που τους αναλογούν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους συνάδελφους που τους ψήφισαν. Φαίνεται ότι η μόνη θέση που τους ενδιαφέρει είναι αυτή του προέδρου!».

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το «ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε να αναβληθεί η διαδικασία της εκλογής» και κατηγόρησε «τη ΔΗΠΑΚ για ανεξήγητη "βιασύνη και πρεμούρα" ενώ έχουν περάσει δύο μήνες (!) από το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ».

Η ΔΗΠΑΚ υπογραμμίζει πως «παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός επιθυμούν να παραμείνει η Ομοσπονδία χειροκροτητής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που συνθλίβει τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών». Ωστόσο, «μπορεί να μην ανατράπηκαν ριζικά οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία, όμως οι μέχρι σήμερα προνομιακοί συνομιλητές του υπουργείου Υγείας έχασαν το μισό της δύναμής τους και είναι τρίτη δύναμη (...) Θα δυσκολευτούν πολύ από δω και στο εξής να βάλουν την Ομοσπονδία στο "γύψο" όπως έκαναν μετά την ανάδειξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ...».

Η ΔΗΠΑΚ, από τη θέση που της αναλογεί, «θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών. Θα πρωτοστατήσει στον κοινό αγώνα υγειονομικών και ασθενών για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ