Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Σε άθλιες συνθήκες ζουν χιλιάδες άνθρωποι σε Χέρσο και Νέα Καβάλα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους δύο καταυλισμούς

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομιλεί με πρόσφυγες και μετανάστες
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομιλεί με πρόσφυγες και μετανάστες
Σε άθλιες συνθήκες εξακολουθούν να διαβιούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κέντρα μετεγκατάστασης που λειτουργούν και στο Χέρσο και τη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, όπως αποκαλύφθηκε και κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της ΚΟ Κιλκίς του Κόμματος.

Από την επίσκεψη στα κέντρα μετεγκατάστασης σε Χέρσο και Νέα Καβάλα, αναδείχθηκαν οι πολλές και σημαντικές ελλείψεις, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη διαβίωση των προσφύγων.

Σε δήλωσή του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε: «Οι χιλιάδες πρόσφυγες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων που έχουν συσσωρευτεί στα στρατόπεδα ιδιαίτερα εδώ που βρισκόμαστε της Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Κιλκίς, όπως και εμείς διαπιστώσαμε αλλά και οι ίδιοι λένε κυριολεκτικά διαβιούν σε συνθήκες άθλιες. Αθλιες από πλευράς φαγητού. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι πεινασμένοι, που δεν έχουν άλλο πόρο επιβίωσης, πολλές φορές παρατούν ακόμα και αυτό το φαγητό που τους δίνεται. Αθλιες από συνθήκες παροχών υγείας - υγιεινής, ενασχόλησης των παιδιών κ.ά.

Το χειρότερο από όλα, όμως, που αντιμετωπίζουν και το ομολογούν πως αισθάνονται ότι είναι άνθρωποι χωρίς κανέναν προορισμό, χωρίς καμία προοπτική, χωρίς κανένα μέλλον. Δεν ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη μέρα, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια στη ζωή τους. Δεν ξέρουν αν θα μείνουν εδώ, αν θα περάσουν σε άλλη χώρα, αν θα ξαναγυρίσουν πίσω στην Τουρκία ακόμη και στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, και σε αυτό με τη δράση του συμβάλλει το ΚΚΕ αλλά και το ταξικό κίνημα, όλος ο λαός μας να σταθεί ακόμα πιο ενεργά ακόμα πιο δραστήρια αλληλέγγυος σ' αυτούς τους ανθρώπους και στις άμεσες ανάγκες τους αλλά και να σηκωθεί μαζί η φωνή του λαού της χώρας μας μαζί με τη φωνή των προσφύγων για να ανοιχτεί πλέον ο δρόμος για να προωθηθούν εκεί που πραγματικά θέλουν να πάνε. Είναι πλέον πάλη κοινή του λαού της χώρας μας με τους πρόσφυγες, έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκλωβισμένοι με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης(2017-02-09 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία προσφύγων σε Θεσσαλονίκη - Κιλκίς(2016-09-02 00:00:00.0)
Βαρβαρότητα που απορρέει από την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ(2016-03-19 00:00:00.0)
Περιοδεία στο Κιλκίς(2016-03-17 00:00:00.0)
Χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την ΠΓΔΜ(2016-03-05 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών(2014-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ