Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών - γονιών αύριο

Σε μαζική συμμετοχή στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί και γονείς διαδηλώνουν αύριο Σάββατο ενάντια στα μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, βάζοντας στον «κόφτη» το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια και την Τετάρτη 8 Ιούνη, μέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις 12 στην Ομόνοια απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων. Διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί Τμήματα Ενταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία. Να παρθεί πίσω τώρα η υπουργική απόφαση, αλλά και η νέα εγκύκλιος για τα ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Κανένας μαθητής - κανένα νήπιο εκτός ολοήμερου. Κανένα προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Καλέσματα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η ΟΓΕ, ενώ απόφαση συμμετοχής στα δύο συλλαλητήρια πήρε και η ΟΛΜΕ, προκηρύσσοντας δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούνη.

Σε κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Αύριο Σάββατο, η Ενωση Γονέων Ηρακλείου διοργανώνει συζήτηση - σύσκεψη, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (ισόγειο «Ανδρόγεω» - δίπλα στο ΚΕΠ), για τις εξελίξεις στο σχολείο και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Στο μεταξύ, μια σειρά σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλούν τους γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το ολοήμερο τμήμα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών να καταθέσουν αίτηση ανεξαρτήτως του αν πληρούν τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο και τα σχολεία να τις παραλάβουν. Αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν πάρει οι Σύλλογοι «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης» και «Σωκράτης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ