Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία προσφύγων σε Θεσσαλονίκη - Κιλκίς

Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι πρόσφυγες που διαμένουν στα «κέντρα φιλοξενίας» της Θεσσαλονίκης. Ζητούν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους στις χώρες προορισμού τους και ταυτόχρονα, για το διάστημα της παραμονής τους εδώ, ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν πορεία σφυρίζοντας και φωνάζοντας «ανοίξτε τα σύνορα», ενώ στα χέρια τους κρατούσαν πανό που έγραφαν στα αγγλικά «δεν είμαστε ευτυχισμένοι εδώ», «είμαστε πρόσφυγες, όχι τρομοκράτες», «ανοίξτε τα σύνορα».

Οπως είπε ένας 30χρονος Σύρος, «δεν έχουμε πρόβλημα με τους Ελληνες αλλά με τη ζωή στα κέντρα φιλοξενίας, όπου το φαγητό είναι άθλιο, δεν έχει γιατρούς, έχει τρομερή ζέστη και κουνούπια».

Καθιστική διαμαρτυρία με τα ίδια αιτήματα πραγματοποίησαν χτες το πρωί πρόσφυγες που διαμένουν στο «κέντρο φιλοξενίας» στο Χέρσο του Κιλκίς. Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους απέκλεισαν για μισή ώρα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέου Πετριτσίου, στο ύψος του Χέρσου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ