Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
Ουσιαστικά εκβιάζει το λαό για να εισπράξει

Οι εισπρακτικοί στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ από τη ρύθμιση των 36 δόσεων, φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα, αφού όπως είπε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, χιλιάδες καταναλωτές μέχρι στιγμής έχουν μπει στη ρύθμιση, με αποτέλεσμα να έχει «αποσυμπιεστεί πλέον η αυξητική τάση για τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την εξέλιξη αυτή «ευεργετική» για όσους μπήκαν στη ρύθμιση, αλλά και για τη ΔΕΗ, αφού «...αρχίζει και εισπράττει κάποια από αυτά που της χρωστούν» και με δεδομένο ότι οι διεθνείς τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 15% για τους συνεπείς πελάτες. Υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας, το οποίο ταυτόχρονα βοηθάει τη ΔΕΗ», οι λεπτομέρειες του οποίου θα γίνουν γνωστές σύντομα, ενώ θα μπει σε εφαρμογή από την 1η Ιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, μια περίοδο που ήδη οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνουν τα μερίδιά τους στην εγχώρια αγορά, παρέχοντας φθηνότερα τιμολόγια στους οικιακούς πελάτες τους. Βεβαίως, αυτή η υπόθεση του ανταγωνισμού μπορεί προσωρινά να δώσει χαμηλές τιμές μέχρι να μοιραστεί η αγορά, οπότε οι τιμές θα αυξηθούν προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία. Ταυτόχρονα, η μείωση των τιμών της ΔΕΗ στους καλοπληρωτές, δηλαδή σ' αυτούς που μπορούν να πληρώνουν (εδώ δεν συγκαταλέγεται ένα μεγάλο μέρος πάμφτωχων, εξαθλιωμένων λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατεί να πληρώσει αλλά το εκβιάζουν να πεινάσει για να εισπράξει η ΔΕΗ, αντί να το ελαφρώσουν) αποτελεί κάλπικο κυβερνητικό άλλοθι ελάφρυνσης, αφού η φοροληστεία, η δραστική μείωση του λαϊκού εισοδήματος έχει στεγνώσει οικονομικά μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ