Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμασίες για την πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη

Την Τετάρτη 8 Ιούνη απεργούν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Στην Αθήνα, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ. Την ίδια μέρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ) καλούν σε παναττική κινητοποίηση στις 10 π.μ., στην πλ. Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, αποκατάσταση των απωλειών, ένταξη στα ΒΑΕ, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρης κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Χτες οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο έκαναν στάση εργασίας και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας για την κρατική υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα 5 μηνών, για χορήγηση αδειών, δώρων και εργασιακών δικαιωμάτων στους 80 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση. Από Δευτέρα 6/6/2016, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα - σίτιση και φύλαξη θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και θα συγκεντρωθούν με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, 8 π.μ. - 10 π.μ. θα γίνει κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου «Αττικόν». Επίσης, θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις εργαζομένων σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αύριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ