Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η διέξοδος που συμφέρει το λαό

Μπροστά στην επίθεση της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και να πάρουν στα δικά τους χέρια την οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση των ατομικών συμβάσεων, των απολύσεων, των μειώσεων στους μισθούς. Να διεκδικήσουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, να αθροίσουν τη δύναμη και τη φωνή τους στο ταξικό ρεύμα στο κίνημα, που παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Παράλληλα, χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα από την πορεία της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στη χώρα μας, που διαθέτει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα και άρα έχει ανάγκη από την παραγωγή λιπασμάτων φτηνών και σε επάρκεια, σε βιομηχανικές μονάδες που θα διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, την πλήρη και σταθερή εργασία.

Οι εξελίξεις επαληθεύουν την αναγκαιότητα της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ για τη δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας και οικονομίας, όπου η οργάνωση της παραγωγής θα γίνεται με γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ο Φορέας αυτός θα υπάγεται στον κεντρικό σχεδιασμό και θα είναι υπεύθυνος για την έρευνα (τι μπορεί να παράγεται σε κάθε αγροτική περιοχή για τις διατροφικές ανάγκες του λαού, τι λίπασμα, φυτοφάρμακα, σπόροι, εφόδια χρειάζονται), τον σχεδιασμό της παραγωγής (με κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό να παράγεται λίπασμα όλο το χρόνο), τη συσκευασία (που να εγγυάται την καλή ασφάλεια του λιπάσματος), τη διακίνηση, την εμπορία και τη διάθεση.

Ετσι θα υπάρχουν φθηνά και καλής ποιότητας λιπάσματα, που είναι τα αναγκαία εφόδια για την αγροτική παραγωγή. Ετσι θα έχει ο εργαζόμενος λαός, φθηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κεντρικός σχεδιασμός (2011-04-06 00:00:00.0)
Αγώνας σε όφελος της αγροτιάς (2010-12-31 00:00:00.0)
Η λύση της κοινωνικοποίησης (2010-01-01 00:00:00.0)
Το κλείσιμο των λιπασμάτων αφορά όλους μας (2006-08-19 00:00:00.0)
Λιπασματοβιομηχανία και ΕΟΚικά τελεσίγραφα (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org