Σάββατο 28 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Παρεμβάσεις για συνέχιση των συνομιλιών

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, είχε χτες ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς γίνονται παρεμβάσεις για να συνεχιστούν άμεσα οι συνομιλίες για τη «λύση» του Κυπριακού, μετά την εμφάνιση του ηγέτη του ψευδοκράτους σε Σύνοδο του ΟΗΕ και την αναβολή της χτεσινής συνάντησης Ακιντζί - Αναστασιάδη.

Προχτές, με τον Κύπριο Πρόεδρο είχε τηλεφωνική επαφή και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, επικοινώνησε και με τον Μ. Ακιντζί και «κάλεσε τους δύο ηγέτες να επαναλάβουν τις συναντήσεις, το συντομότερο δυνατό».

Στην Κύπρο βρίσκεται από προχτές ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Εσπαν Μπαρθ Αϊντε, που μετά από συνάντησή του με τον Ακιντζί μίλησε για «μια πρόκληση την οποία πρέπει να δουλέψουμε», προσθέτοντας ότι όλοι θα πρέπει να προβληματιστούμε σχετικά με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και να εργαστούμε από κοινού για να δούμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση.

Ο Ν. Αναστασιάδης, σε χτεσινές του δηλώσεις επίσης επιμένει ότι «ποτέ δεν υπήρξε άλλη τόσο καλή ευκαιρία (για το Κυπριακό)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ