Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενισχύεται ο αντιδραστικός κανονισμός του Δουβλίνου

Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη «χώρα πρώτης υποδοχής» ενισχύεται από την ανακοίνωση της Επιτροπής για το νέο κανονισμό του Δουβλίνου και το λεγόμενο «Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι ανακοινώσεις της Επιτροπής συνιστούν ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του αντιδραστικού κανονισμού του Δουβλίνου. Για το άσυλο υπερισχύει η ευθύνη της "χώρας πρώτης υποδοχής", όπως είναι η Ελλάδα, και σε αυτή πλέον και με τη βούλα θα εγκλωβίζονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι απάνθρωποι μηχανισμοί σας με τις ποσοστώσεις και τους κλειδάριθμους, η κατεύθυνσή σας για "αποτροπή της λεγόμενης δευτερογενούς μετακίνησης", η καταστολή στα σύνορα, οι φράχτες θρέφουν τα κυκλώματα των διακινητών, δημιουργούν ζωή - κόλαση για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οποιος πρόσφυγας δεν συμμορφώνεται με τους αντιδραστικούς κανονισμούς σας απειλείται με συνέπειες και φαστ-τρακ απόρριψη του αιτήματος ασύλου του.

Ο λαός και οι πρόσφυγες από κοινού να παλέψουν για να απελευθερωθούν από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των συνθηκών και μηχανισμών της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής κατά την προσωρινή φιλοξενία τους στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ