Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Βλέπει έλλειμμα επενδύσεων στην ενεργειακή αγορά

Πρόσθετες επενδύσεις συνολικού ύψους 200 δισ. ευρώ απαιτούνται στην ενεργειακή αγορά της ΕΕ σύμφωνα με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής της ΕΕ, Μ. Α. Κανιέτε. Μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ισπανία, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη κάμψη που παρατηρείται στις επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές, οι οποίες από το 2007 έχουν μειωθεί κατά 15%, με το 75% αυτής της μείωσης να συγκεντρώνεται σε Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία.

Σημαντικό εμπόδιο στην πραγματοποίηση επενδύσεων, ανέφερε, αποτελεί η «κατακερματισμένη» ευρωπαϊκή αγορά Ενέργειας, ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης δημιουργίας ενός μηχανισμού που θα μπορέσει να επισπεύσει τις διαδικασίες ενοποίησης του ευρωενωσιακού ενεργειακού χώρου.

Αναφέρθηκε και στο λεγόμενο «σχέδιο Juncker», μεγάλο μέρος του οποίου προορίζεται για τον τομέα της Ενέργειας και της «περιβαλλοντικής πολιτικής». Συγκεκριμένα, μίλησε για 165 συμβάσεις που έχουν προκύψει ήδη από αυτό, με τράπεζες σε ολόκληρη την ΕΕ, οι οποίες θα στηρίξουν 135.000 εταιρείες, δημιουργώντας έτσι ένα «επενδυτικό παράθυρο για έργα σε 25 κράτη - μέλη»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ