Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλει ευρύτερη «συνεννόηση» για τις «μεταρρυθμίσεις» και τα παζάρια του κεφαλαίου

«Η χώρα χρειάζεται λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη συνεννόηση. Να επικρατήσει ξανά η λογική, να παραιτηθούν οι ανίκανοι, να δώσει λύση αυτή η Βουλή». Στη φράση αυτή, που ανάρτησε στο διαδίκτυο ανήμερα του Πάσχα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συμπυκνώνεται η τακτική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει το κόμμα της, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι μια κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση των αστικών κομμάτων, μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, καθώς και στην ενίσχυση της «διαπραγματευτικής ισχύος» της στα παζάρια με τους «εταίρους» του εγχώριου κεφαλαίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, χτεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για... τον «εορτασμό της Πρωτομαγιάς», αφού επαναλαμβάνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της δημαγωγίας, των ψεμάτων και της ανικανότητάς της, αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς την κρίσιμη κατάσταση» και προχωρά στο δρόμο μιας «ανελέητης φορολογικής επιδρομής και της αποδόμησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική», στο διά ταύτα σημειώνει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια άλλη πολιτική που θα ενώνει και θα κινητοποιεί, στη βάση ενός νέου Kοινωνικού Συμβολαίου, όλες τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις και όλους τους Ελληνες. Με προγραμματικό δεσμευτικό πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών».

Η παραπάνω τακτική του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, στο πλαίσιο και των συνεχιζόμενων διεργασιών αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σκηνικό, «δυσκολεύει» από την προνομιακή σχέση που έχει αποκτήσει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, με τις εν λόγω αναφορές της Φ. Γεννηματά και του κόμματός της π.χ. περί «ανίκανης και δημαγωγικής κυβέρνησης» που πρέπει να παραιτηθεί, να έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών, Τζ. Πιτέλα, περί «προοδευτικής κυβέρνησης» που προσπαθούν να ανατρέψουν «το ΔΝΤ και Γερμανοί καρχαρίες του είδους του Β. Σόιμπλε»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητικότητα και κόντρες στην «κεντροαριστερά»(2017-05-09 00:00:00.0)
Χρεώνει στην κυβέρνηση «έλλειψη σχεδίου»(2016-11-17 00:00:00.0)
Ανοιχτά όλα τα αντιλαϊκά σενάρια για τον εγκλωβισμό του λαού(2016-04-24 00:00:00.0)
Ψάχνει δρόμους για την ανασύνθεση του «κέντρου»(2016-04-02 00:00:00.0)
Τα πάντα για τους στόχους των καπιταλιστών(2016-03-25 00:00:00.0)
Πασχίζει να κατοχυρώσει χώρο και ρόλο στις αντιλαϊκές διεργασίες(2016-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ