Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Πιέζει για το «μείγμα» που προκρίνει το κεφάλαιο

Για μείγμα διαχείρισης ακόμα πιο «φιλικό» προς το κεφάλαιο, με ακόμα μικρότερη φορολόγησή του και ιδιωτικοποιήσεις, πιέζει το Ποτάμι, πασχίζοντας ταυτόχρονα να κατοχυρώσει το δικό του διακριτό ρόλο στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Ο επικεφαλής του κόμματος, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στη «Real News», είπε μεταξύ άλλων: «Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία. Παρά τη πτώση των αξιών και των μισθών, οι επενδύσεις στη χώρα είναι μόνο το 10% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%. Επενδύσεις λοιπόν χρειάζεται η χώρα και όχι νέους φόρους».

Αντίστοιχα, κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «δεν τις προχωρά, απλώς τις υπογράφει. Και την επόμενη μέρα βγαίνουν οι υπουργοί και λένε "θα το ξαναδούμε, τίποτα δεν έχει τελειώσει"».

Ερωτώμενος για την εμφανιζόμενη «σύγκρουση» της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, επανέλαβε ότι «οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς εφηβική εκρηκτική διάθεση. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους. Και σε αυτό κοντράρεται με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι οι εκλογές αυτήν τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο. Πιέζοντας και αυτός για κλείσιμο της περιλάλητης «αξιολόγησης», με τα προβλεπόμενα αντιλαϊκά μέτρα που βέβαια αυτή περιλαμβάνει, πρόσθεσε: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δισ. που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση. Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν».

Παραπέμποντας, εξάλλου, στη γνωστή του θέση περί αναζήτησης άλλης κυβερνητικής λύσης από την παρούσα Βουλή, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με τη φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. 'Η τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε».

Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν πρωθυπουργός σε μια τέτοια περίπτωση, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο Αλ. Τσίπρας «έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο». Εψεξε δε τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη που ζητά εκλογές, αναφέροντας ότι αυτό γίνεται για τη «συσπείρωση του κομματικού στρατεύματος» της ΝΔ.

Τέλος, για το θέμα των συνεργασιών, ανέφερε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στην ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

«Αυτός είναι ο λόγος που το Ποτάμι συζητά με τον κ. Μητσοτάκη και πρωταγωνιστεί και στο διάλογο των κεντρώων δυνάμεων», πρόσθεσε, επιχειρώντας να απαντήσει στις «πιέσεις» που δέχεται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Δυο γάιδαροι μαλώνανε...»(2019-05-14 00:00:00.0)
«Επιβεβλημένο» το κλείσιμο της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»...(2016-04-29 00:00:00.0)
Κριτική... αλλά και «ενθάρρυνση» με βάση τη στρατηγική του κεφαλαίου(2016-04-09 00:00:00.0)
Βλέπει «εχθρό» της κυβέρνησης τον «άτολμο» εαυτό της(2016-02-11 00:00:00.0)
Μπροστά σε νέα διλήμματα και διεργασίες(2016-01-17 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη στην προώθηση αναδιαρθρώσεων(2015-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ