Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

-- Η ΚΟ Δάφνης - Υμηττού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, οι ΟΒ Δάφνης - Υμηττού της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα Υμηττού και Δάφνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Κυριακή, για το «Κάστρο του Υμηττού», στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο του Υμηττού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη δραματοποιημένη αναφορά στα γεγονότα, ενώ η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Κώστα Θυμιανό, Γραμματέα της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών στο χώρο του «Κάστρου του Υμηττού».

-- Οι ΚΟ Ζωγράφου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν αύριο, Κυριακή, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε ήρωες κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν από τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί στις 5/4/1944. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο μνημείο Ηρώων στη Λεωφόρο Παπάγου, όπου θα πραγματοποιηθεί και κατάθεση στεφάνου. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην πλατεία Πέντε Ηρώων, Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας («Αλεξ»).

-- Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 7 στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου που δολοφονήθηκαν από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών τον Απρίλη του 1943, διοργανώνει αύριο, Κυριακή, η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, στις 11.30 π.μ., στη Ζαρκαδόπετρα. Θα μιλήσει ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Λεωφορεία για τη Ζαρκαδόπετρα θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. από την πλατεία της Κοζάνης.

-- Εκδήλωση τιμής και διδαγμάτων με ιστορική αναφορά στο «Μπλόκο» από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στον Κόκκινο Πύργο Τρικάλων, τον Απρίλη του 1944, οργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στην πλατεία του Κόκκινου Πύργου, η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας!(2022-03-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης(2016-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ