Σάββατο 16 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Υψηλοί τόνοι στον ανταγωνισμό για τα μάτια του κεφαλαίου

...και «αγωνία» για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αντιλαϊκής «αξιολόγησης»

Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, επέμεινε στην ομιλία του ότι τα συμφέροντα της «χώρας» (βλ. της εγχώριας αστικής τάξης) δεν υπηρετούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εξ ου και επανέλαβε το αίτημά του να «φύγει», να παραιτηθεί, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εκλογές, ελπίζοντας στη ΝΔ να κερδίσουν και να αναλάβουν την αστική διαχείριση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της συμβολής της ΝΔ συνολικά στον αποπροσανατολισμό του λαού, επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ό,τι οδήγησε στο 3ο μνημόνιο, στους κεφαλαιακούς ελέγχους κ.ο.κ., ώστε να φανεί αν ήταν «προσχεδιασμένο» από την κυβέρνηση.

Αλλωστε, έψεξε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα την περιλάλητη «αξιολόγηση», που, όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, έπρεπε να έχει κλείσει από το φθινόπωρο. Ενα κλείσιμο, βεβαίως, που προϋποθέτει ακριβώς την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που αυτή περιλαμβάνει, με τον πυρήνα των οποίων η ΝΔ συμφωνεί, αφού αποτελούν αναδιαρθρώσεις αναγκαίες και προϋπόθεση ώστε να ανοίξουν κρουνοί χρηματοδότησης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων από τους εταίρους και πιστωτές τους στο εξωτερικό.

Κατήγγειλε, ωστόσο, το «μείγμα» διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας «πιστωτική ασφυξία», «υπερφορολόγηση» και αργοπορία στις αποκρατικοποιήσεις, όλα ζητήματα που καίνε το κεφάλαιο.

Υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υποβιβάζεται σε μια ψευτοδημοκρατία της μπανανίας, βάζοντας έτσι και θέμα απώλειας θέσεων της εγχώριας αστικής τάξης στους διεθνείς ενδοαστικούς ανταγωνισμούς.

Κόντρες μακριά από την ουσία της «νόμιμης» στήριξης του κεφαλαίου

Παραπέρα, και σε σχέση με αυτό καθαυτό το αντικείμενο της χτεσινής συζήτησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το σχέδιό του για «οικονομική εξυγίανση» του κόμματός του, με περικοπές δαπανών, εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης από τα μέλη του κόμματος κ.λπ. Προανήγγειλε, δε, συμπερίληψη πρόβλεψης στο νέο καταστατικό της ΝΔ - όπως θα καταληχτεί στο επερχόμενο συνέδριό της - η οποία θα απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να μάθει από τον Αλ. Τσίπρα πώς χρηματοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες προεκλογικές του εκστρατείες, από πού και πόσα δάνεια πήρε. Επιπλέον, έθεσε θέμα για τα οικονομικά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες υπουργών της κυβέρνησης.

Κατήγγειλε επίσης τις περιβόητες τροπολογίες που κατέθεσαν τις τελευταίες μέρες κυβερνητικοί βουλευτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πλυντήριο» έκνομων πράξεων επιχειρηματιών, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι αυτή η... «φάμπρικα» έχει παρελθόν σε όλες τις προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, όπως και το ότι στην πραγματικότητα οι εν λόγω νομοθετικές παρεμβάσεις αποτελούν δώρα συνολικά προς το εγχώριο κεφάλαιο.

Για δε την εξεταστική επιτροπή που ζήτησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα την υπερψηφίσει, καθώς, όπως είπε, δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Τέλος, επανέφερε την πρότασή του για συνταγματική αναθεώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ