Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αξιώνει συναίνεση στα νέα μέτρα «σφαγής» του λαού

Η συμφωνία με τους δανειστές και η εκταμίευση της επόμενης δόσης θα γίνει πριν ή ελάχιστα μετά το Πάσχα, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, μιλώντας στο «Bloomberg», διαβεβαιώνοντας για τις «σχεδόν ταυτόσημες» απόψεις με την πλευρά της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα προωθηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι κωλυσιεργεί, την ώρα που «με την Κομισιόν έχουμε σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και αυτό που πρέπει να γίνει τις επόμενες ώρες είναι να μετατρέψουμε το "σχεδόν ταυτόσημες" σε "ταυτόσημες"», προσθέτοντας ότι οι εναπομείνασες διαφωνίες εστιάζονται στα «κόκκινα» δάνεια, ενώ οι θέσεις είναι πολύ πιο κοντά στο Ασφαλιστικό και τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΔΝΤ υπέρ της διευθέτησης του χρέους, υποστήριξε ότι το Ταμείο συνοδεύει την τοποθέτησή του για το χρέος με επιπλέον σκληρά μέτρα, κρύβοντας ότι αυτά τα δύο συνδέονται άρρηκτα, όπως άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί στην πράξη.

«Το ΔΝΤ λέει διαρκώς ότι πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα, αλλά τα νούμερα του ΔΝΤ σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν», αναφέρει, και συμπληρώνει πως «δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν μεταξύ τους για τα στοιχεία, όχι απλά για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνουν, αλλά και για το σημείο εκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».

Για «απαράδεκτη καθυστέρηση επεξεργασίας και συναίνεσης από τους θεσμούς» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξή του στην «Αυγή», προσθέτοντας - στη γραμμή του γνωστού εκβιασμού - πως «αν η αξιολόγηση δεν προχωρήσει τάχιστα και σύμφωνα με το γράμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την πραγματική οικονομία».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης είναι στα μέτρα των αναγκών του κεφαλαίου, ιεραρχώντας ψηλά «την πραγματική απομείωση του χρέους», αλλά και «τη γρήγορη νομοθέτηση και εφαρμογή των αναπτυξιακών σχεδιασμών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας».

Δεν αποκλείει πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο εξηγεί πως ως τέτοια νοείται «η περαιτέρω διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων γύρω από το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα της κυβέρνησης, και όχι είτε ως αντικατάσταση συγκυβερνώντων κομμάτων είτε ως αναζήτηση τομών μέσω εκλογών ή δημοψηφισμάτων».

Η σκανδαλολογία καλά κρατεί

Ψηλά κρατά τη σκανδαλολογία η κυβέρνηση όσο περισσότερο προχωρούν τα αντιλαϊκά παζάρια με το κουαρτέτο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, με δηλώσεις της το Σαββατοκύριακο φιλοτέχνησε για την κυβέρνηση το προφίλ της σκληρά διαπραγματευόμενης, σε αντίθεση με προηγούμενες κυβερνήσεις που, «υπογράφοντας λευκά χαρτιά, παρέδωσαν την χώρα, δέσμια, στις προθέσεις των δανειστών». Ταυτόχρονα, κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη «να δώσει εξηγήσεις για την παρέα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της μίζας που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα, λεηλατώντας το λαό και βγάζοντας τα κέρδη της έξω».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που «εμπλέκουν στη λίστα Λαγκάρντ το περιβάλλον του κ. Σαμαρά», όπως είπε, η Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο ότι «έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα».

«Οσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη», υποστήριξε.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας εκτεθειμένη τη ΝΔ και καλώντας τον πρόεδρό της να πάρει ξεκάθαρη θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ