Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελληνογερμανική επιχειρηματική συνεργασία στους δήμους

Το Νοέμβρη, στο Ναύπλιο, θα πραγματοποιηθεί η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ δήμων και περιφερειών των δύο χωρών, με σαφή κατεύθυνση τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης. Χαρακτηριστικά θυμίζουμε ότι στη Διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που υπεγράφη τον Οκτώβρη του 2015, αναφέρονταν για τους στόχους τής εν λόγω συνεργασίας: «Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις». Στο πλαίσιο αυτό παραμένει ως επιδίωξη ο εξορθολογισμός των δαπανών της Τοπικής Διοίκησης, μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που επιτρέπουν την παραπέρα διείσδυση του κεφαλαίου σε υπηρεσίες και έργα της και τη μείωση της κρατικής δαπάνης προς τους δήμους για τη λειτουργία τους.

Την υλοποίηση και τον προγραμματισμό της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συζήτησαν την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, οπότε και επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού της χαρακτήρα και η ενασχόλησή της με το ρόλο των δήμων στην προσφυγική κρίση. Θυμίζουμε ότι τα πεδία συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αφορούν, πέρα από υφιστάμενες υπηρεσίες και έργα των δήμων και νέους τομείς με κερδοφόρα προοπτική, όπως η διαχείριση των υδάτων ή των απορριμμάτων, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών τουρισμού και άλλους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης σε συνάντηση προ κάποιων μηνών δημάρχων, εκπροσώπων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και εκπροσώπων επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων καλούσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τοπική Διοίκηση και να κερδοφορήσουν πάνω στα πλεονεκτήματά της...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ