Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζεται ο αγώνας για υπόγειες γραμμές στα Σεπόλια

Συνεχίζει τον αγώνα για υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ που περνούν από τα Σεπόλια ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής «Η Αναγέννηση». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ προχωράει στην κατασκευή και λειτουργία της επιφανειακής ηλεκτροκίνησης για τον Προαστιακό, στο τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών από τις Τρεις Γέφυρες μέχρι το Σταθμό Αθηνών, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2011 για υπογειοποίηση του δικτύου, εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα η διοίκηση του Συλλόγου με υπεύθυνους της ΕΡΓΟΣΕ, επικαλέστηκαν ως δικαιολογία το γεγονός ότι η διοίκηση έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το έργο από την ΕΕ και αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να επιστρέψει πίσω τα χρήματα. Για το γεγονός, ο Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, χωρίς να έχει λάβει καμία απάντηση.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος θυμίζει ότι ο ΟΣΕ προσέφυγε τρεις φορές στα Δικαστήρια εναντίον προέδρων και μελών του για παρακώλυση συγκοινωνιών. Οπως σημειώνει, «παρόλο που οι δημοτικές αρχές ψήφισαν για να γίνουν υπόγειες οι σιδηροδρομικές γραμμές και προσέφυγαν την πρώτη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν το πάλεψαν στη συνέχεια». Και ξεκαθαρίζει: «Δεν υποχωρούμε. Διεκδικούμε υπόγειες σιδηροδρομικές γραμμές, για να μη γίνουν τα Σεπόλια ανοιχτή φυλακή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ