Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Επαναλειτουργεί μερικώς το «Ζάβεντεμ»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Σε μερική λειτουργία τέθηκε προχτές Κυριακή, το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζάβεντεμ, 12 μέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα που έδωσαν νέα ώθηση σε μια σειρά αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα όπως ήταν αναμενόμενο. Μεταξύ άλλων, η πρόσβαση στο χώρο δεν είναι εφικτή με κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ο χώρος έχει γεμίσει ακόμα περισσότερο με πάνοπλους άνδρες διαφόρων δυνάμεων ασφαλείας.

Οσον αφορά την κατάσταση των τραυματισμένων από τις επιθέσεις, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμα σε νοσοκομεία, ενώ οι 37 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Σάββατο, είχε οργανωθεί στη συνοικία Μόλενμπεκ νέα συγκέντρωση ακροδεξιών αλλά και άλλες, σε αντίδραση. Το Μόλενμπεκ είναι η συνοικία όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, με την οποία φέρονται να συνδέονται πολλοί από τους «τζιχαντιστές» που συμμετείχαν στο μακελειό των Βρυξελλών, αλλά και αυτό του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβρη. Η αστυνομία απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαφύλαξη της «ασφάλειας» και της «τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ