Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνάντηση Ομπάμα - Στόλτενμπεργκ για Λιβύη και άλλες επεμβάσεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την επόμενη φάση ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν δυτικές και αραβικές δυνάμεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με πρόσχημα τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» συζήτησαν χτες βράδυ, μεταξύ άλλων, στο Λευκό Οίκο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μολονότι παραδέχτηκε ότι ετοιμάζονται «νέες επιχειρήσεις» στη Λιβύη με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τους πρόσφυγες της Συρίας, λέγοντας ότι κάνουν «πολύ επικίνδυνα ταξίδια», ζητώντας από τις χώρες στις οποίες προσφεύγουν ή θέλουν να φτάσουν «μία ανθρώπινη και συμπονετική στάση».

Ο Ομπάμα σημείωσε ακόμη ότι συζήτησε με τον Στόλτενμπεργκ την κατάσταση σε Αφγανιστάν και Ουκρανία, αλλά και την επίλυση των «διαφορών με τη Ρωσία». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «ακρογωνιαίο λίθο της συλλογικής άμυνας των ΗΠΑ και της Ευρώπης», με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, με τις οποίες είχε, μεταξύ άλλων, αμφισβητήσει τη σκοπιμότητα συνέχισης ύπαρξης του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ