Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συζήτηση για τον αγώνα των αγροτών στις σχολές Γεωτεχνίας

Μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση της Οργάνωσης Γεωτεχνικών της ΚΝΕ, με θέμα «Η απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στο στράγγισμα κυβέρνησης - ΕΕ», μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στα πανεπιστήμια και το ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη, στη Γεωπονική του ΑΠΘ, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα ο Ρ. Μαρούδας μίλησε σε αντίστοιχη εκδήλωση στη ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Ο Ρ. Μαρούδας αναφέρθηκε στον πολυήμερο και μαζικό αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμά της από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Παρουσίασε το πλαίσιο της ΚΑΠ, με το οποίο προωθούνται το ξεκλήρισμα των αγροτών και η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια.

Συνδέοντας τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα με το μέλλον των νέων επιστημόνων, σημείωσε ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΚΑΠ, και κόντρα στις πραγματικές πλουτοπαραγωγικές δυνατότητές της, η Ελλάδα έχει γίνει ελλειμματική σχεδόν σε όλα τα προϊόντα. Και όσο η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται τα πτυχία θα εξακολουθούν να είναι διαβατήρια για την ανεργία.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, είπε ότι η χώρα μας έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα, τις πλούσιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει και με βάση τις οποίες μπορεί να καλύψει όλες τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Επίσης, έχει τεράστια εκμηχάνιση της παραγωγής λόγω του μικρού κλήρου, πολύ καλό επιστημονικό δυναμικό, αγρότες με τεχνογνωσία.


Στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνικοποίηση της γης, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της παραγωγής ώστε και να καλύψουμε τις ανάγκες του λαού και να κάνουμε εξαγωγές προϊόντων, στο πλαίσιο αμοιβαία επωφελών σχέσεων συνεργασίας. Τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα μπορεί να αναπτυχθεί και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας γιατί χρειαζόμαστε και έργα υποδομής, και εγγειοβελτιωτικά έργα, και τεχνικές συμβουλές στην παραγωγή για καλύτερη παραγωγικότητα και καλύτερη αξιοποίηση του πλούτου που έχουμε ως χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ