Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σύμφωνο συνεργασίας στις Κβαντικές Τεχνολογίες

Σε σύμφωνο συνεργασίας για ερευνητικές δράσεις στον τομέα των Κβαντικών Τεχνολογιών προχωρούν Ελλάδα και Ρωσία, που εκπροσωπούνται από τον αναπληρωτή υπουργό Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας και Επιστήμης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ludmila Ogorodova.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Ετους Ελλάδας - Ρωσίας 2016» και υπόσχεται κερδοφορία για ελληνικούς και ρωσικούς ομίλους, αφού «τα επιστημονικά και τεχνολογικά αποτελέσματα των συνεργαζόμενων προγραμμάτων μπορούν να δημοσιευτούν, να εκδοθούν και να αξιοποιηθούν σε εμπορικές δραστηριότητες με τη συγκατάθεση των δύο πλευρών». Το υπουργείο μιλά για συμφωνία που «σηματοδοτεί την αρχή μιας πρωτοποριακής συνεργασίας, η οποία με εφαλτήριο τις καίριες Κβαντικές Τεχνολογίες μπορεί να προχωρήσει, πέρα από κοινά ερευνητικά έργα και ανταλλαγές επιστημόνων, σε από κοινού επενδύσεις και ερευνητικές υποδομές, καθώς και σε αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας από ιδρύματα και εταιρείες προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης, σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία».

Η πρώτη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιούλη 2016, με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις τέσσερις προτάσεις και η διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων θα είναι από 24 έως 36 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ