Πέμπτη 31 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Πάνω από 10.000 τόνους νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων γεμάτα απαγορευμένες ουσίες κατάσχεσαν σε 57 χώρες πράκτορες της «Interpol» και της «Europol» που συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση με την ονομασία «OPSON V». Μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν δεκάδες κιλά εντόσθια κοτόπουλου «διατηρημένα» στη φορμόλη στην Ινδονησία, ελιές με γαλαζόπετρα για να δείχνουν πιο εμφανίσιμες στην Ιταλία, εκατοντάδες κιλά κρέας πιθήκου σε τελωνεία του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Ζαβεντέμ, δεκάδες κιλά από γρύλους και κάμπιες στη Γαλλία και σχεδόν εννιά τόνους ζάχαρης μολυσμένης με λιπάσματα στο Σουδάν.

ΚΑΪΡΟ.-- Οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν χτες και επίσημα από την Κύπρο την έκδοση του Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, που κατηγορείται για την προχτεσινή αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, με συνολικά 62 ομήρους - επιβάτες και πλήρωμα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας κινεζικής επαρχίας Χαϊνάν, Ζι Ουενλίν, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών για διαφθορά. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη τέτοια υπόθεση, που η κινεζική κυβέρνηση στοχοποιεί στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, η οποία βέβαια όσο επεκτείνονται οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, όχι μόνο δεν πρόκειται να εξαλειφθεί οριστικά, αλλά θα ριζώνει σε ακόμα περισσότερους τομείς.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ξεκίνησαν χτες οι συνομιλίες ανάμεσα στην αντιδραστική κυβέρνηση και την αντάρτικη οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), με ατζέντα παρόμοια με αυτή που έχει τεθεί και με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), που έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο. Η έδρα των συνομιλιών συναποφασίστηκε να είναι στο Εκουαδόρ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εντονες αντιδράσεις προκαλεί σε συνδικάτα και αντιπολιτευόμενα κόμματα η απόφαση του ινδικού ομίλου ΤΑΤΑ να πουλήσει όλα τα εργοστάσια χαλυβουργίας που διαθέτει στη Βρετανία, βάζοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας χιλιάδων Βρετανών εργατών.

ΚΕΜΠΕΚ.-- Επτά άτομα που επέβαιναν σε μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων ο Καναδός 59χρονος πρώην υπουργός Μεταφορών, Ζαν Πιερ, σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο συνετρίβη έξω από τις ανατολικές ακτές του Κεμπέκ στον Καναδά.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Το δρόμο της ανεργίας σε 4.000 εργαζόμενους στο τμήμα παραγωγής εμπορικών αεροσκαφών έως τον Ιούνη αποφάσισε η αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής «Βοeing Co», σε μια προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους για διατήρηση της κερδοφορίας της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ