Κυριακή 20 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας

Την Τρίτη 22/3 ο δήμαρχος Πάτρας συναντιέται με πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους αθλητικούς φορείς της πόλης και με φοιτητικούς και σπουδαστικούς Συλλόγους

Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», ξεκινά στις 2 Απρίλη η μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, 220 χιλιομέτρων, που διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. Οι προετοιμασίες και ο προγραμματισμός για την πορεία συνεχίζονται, ώστε αυτή να «μετατραπεί σ' ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι συμμετοχής, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Η πορεία θα διαρκέσει έως τις 10 Απρίλη, που σημαίνει ότι για οχτώ μέρες ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας θα γίνει κοινωνός - μέσα από διάφορες δραστηριότητες που προγραμματίζονται σε όλες τις πόλεις όπου θα διέλθουν ή θα διανυκτερεύουν οι συμμετέχοντες - του αιτήματος για δουλειά. Γιατί κανείς δεν μπορεί να μένει παρατηρητής μπροστά στο δράμα που ζουν οι άνεργοι. Γιατί, «ναι στον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας», όπως σημειώνει η δημοτική αρχή. Στον αγώνα αυτό ο δήμος έχει καλέσει σε στήριξη, αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Ηδη μαζικοί φορείς της Πάτρας έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τη στήριξή τους στην πορεία έχουν εκφράσει άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της δημοτικής αρχής, μεθαύριο Τρίτη, 22 Μάρτη, ο δήμαρχος Πάτρας συγκαλεί ευρεία σύσκεψη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αθλητικών φορέων της πόλης, στις 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Σκοπός της σύσκεψης είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής αθλητικής κοινότητας και η καλύτερη δυνατή οργάνωση της αγωνιστικής κινητοποίησης, στην οποία η πεζοπορία και η ποδηλατοδρομία προσδίδουν και έντονο αθλητικό χαρακτήρα.


Σχετική πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες αθλητικές οργανώσεις του Δήμου Πάτρας. Σε αυτή εκφράζεται «η πεποίθηση ότι κανένας δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα την εξαθλίωση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων - συμπολιτών μας και πολύ περισσότερο των νέων», ενώ κρίνεται η καθολική συμμετοχή των οργανωμένων αθλητικών φορέων «καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα κατά της ανεργίας», δεδομένου ότι «η ανεργία έχει αναδειχθεί πλέον σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα που ζητάει επιτακτικά άμεση λύση».

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος έστειλε επιστολή στους προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων καλώντας τους σε συζήτηση για τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στην πορεία. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει μεθαύριο, Τρίτη 22 Μάρτη, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο.

Πληροφορίες

Οσοι θέλουν πληροφορίες για τη συμμετοχή τους στην πορεία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2613.610.334 ή στο email: poreiaanergia@gmail.com. Σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν θα συμπληρώνουν ειδική αίτηση συμμετοχής, στην οποία θα δηλώνουν ποια ή ποιες μέρες θέλουν να συμμετάσχουν, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση (φαγητό, διαμονή κ.λπ.).

Η συμμετοχή μπορεί να είναι για 1 ώρα, 1 μέρα ή 1 βδομάδα. Στους συμμετέχοντες στην πορεία θα παρέχονται φαγητό, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εάν χρειαστεί. Η διανυκτέρευση θα γίνεται σε δημοτικά αθλητικά κέντρα, με ντουζιέρες, νιπτήρες, θέρμανση.

Απαραίτητος εξοπλισμός για τους συμμετέχοντες:

Υπνόσακος (sleeping bag). Αθλητικά παπούτσια. 3 - 4 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές (ημερησίως). Μπλούζες βαμβακερές. Πετσέτες.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν βαν του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών. Κάθε μέρα το πρωί, τις μέρες που διεξάγεται η διαδήλωση, θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον θέλει να συμμετάσχει να μεταφερθεί με λεωφορείο στο σημείο που βρίσκεται η διαδήλωση. Κάθε βράδυ θα ξεκινούν λεωφορεία από το χώρο διαμονής για την Πάτρα, για όποιον θέλει να επιστρέψει.

Η έναρξη θα γίνει στις 2/4 στην πλατεία Γεωργίου, στις 19.30, με συναυλία και ομιλία του δημάρχου. Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 3/4, στις 9 π.μ., από την πλατεία Γεωργίου. Η λήξη στην πλατεία Συντάγματος στις 10/4, στις 6 μ.μ., με ομιλία του δημάρχου και συναυλία.

Την τελευταία μέρα της διαδήλωσης θα ξεκινήσουν πούλμαν από την πλατεία Γεωργίου, για να μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα. Με το τέλος της συγκέντρωσης θα επιστρέψουν με τα πούλμαν στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ