Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ
Αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές εκδηλώσεις

Αντιφασιστική - αντιρατσιστική συναυλία διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με μαθητικά συμβούλια και φοιτητικούς συλλόγους, τη Δευτέρα 21 Μάρτη, που είναι η Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού. Η συναυλία θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η Ομοσπονδία καλεί γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν μαζικά και να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα: «Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ενωση υποκριτικά καταδικάζουν τον ρατσισμό και διακηρύσσουν την "ισότητα". Σε μια σειρά κρατών της ΕΕ πληθαίνουν τα γκέτο και μετατρέπεται η Μεσόγειος σε θάλασσα νεκρών, με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή αγνοούμενα.

Οι φασίστες, από τη μεριά τους, χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις, αξιοποιώντας τη διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος.

Απομονώνουμε τους φασίστες! Εξω απ' τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές! Τσακίζουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν!»

Αντίστοιχα στην Πάτρα, τη Δευτέρα 21 Μάρτη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φαρμακευτικής, Οικονομικού, Φιλοσοφίας, Φυσικού, Ιατρικής, Φιλολογίας, Μηχανολόγων, Επιστήμης των Υλικών, Μαθηματικού και Εστίας διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση και συλλογή τροφίμων πρώτης ανάγκης στις 12 το μεσημέρι στο χώρο των ΑΘΕ, και συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Θυμίζουμε ότι κάλεσμα προς τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες μπροστά στην 21η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, έχει κάνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας: «Συλλέγουμε σε κάθε έτος, εργαστήριο και αμφιθέατρο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, παίρνουμε αντιπολεμικές - αντιφασιστικές πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές μας στις 21 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ